Briose cu banane si caramel - crazystuffinhere

Briose cu banane si glazura de caramel

Dupa cum ati vazut pe Facebook, zilele trecute am participat la un concurs foarte placut, cu oameni frumosi si am prajiturit creativ impreuna cu Dr. Oetker la Chef Parade, in Bucuresti. De acolo m-am intors acasa cu o sacosica pliiina de bunatati printre care si o glazura de caramel.


Inca de cand am vazut-o, am zis ca trebuie sa facem ceva bun cu ea. Prima mea idee a fost un cheesecake cu banane si glazura de caramel. Apoi am vrut sa fac un tort cu crema de banane si glazura de caramel, dar intr-un final mi s-a facut o pofta nebuna de briose si am imprumutat o reteta simpla si delicioasa de la divainbucatarie.ro, pe care o gasiti aici.

Briose cu banane si caramel - crazystuffinhere


Pentru aceste delicioase briose am folosit urmatoarele:

  • 2 banane coapte
  • 150 g zahar
  • 50 g unt topit
  • 1 ou batut
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • 1 plic de glazura de caramel Dr. Oetker

Pentru inceput am topit untul si l-am lasat sa se raceasca.

Briose cu banane si caramel - crazystuffinhere


Intre timp am pisat bananele cu furculita si le-am amestecat cu zaharul si esenta de vanilie. Cand s-a racit untul, l-am adaugat si pe el si am amestecat pana am obtinut o crema omogena.

Briose cu banane si caramel - crazystuffinhere


Mai apoi am batut un ou si l-am adaugat si pe el in crema de banane.

Briose cu banane si caramel - crazystuffinhere


Un pas foarte important, consider eu, este sa amestecam toate ingredientele uscate inainte de a le incorpora in partea lichida. Asadar, am pus lingurita de praf de copt, cea de bicarbonat de sodiu, faina si praful de sare si le-am combinat perfect cu o lingura. Am incorporat totul in partea lichida si am obtinut un aluat superb. Coca este una groasa, lipicioasa si extrem de delicioasa. As fi mancat-o si asa, dar am reusit sa ma abtin.

Briose cu banane si caramel - crazystuffinhere


Am pregatit o tava cu hartie de copt, pe care am asezat formele de silicon. Cu un scooper le-am umplut pe jumatate si le-am lasat un sfert de ora in cuptorul preincalzit, la foc mic.Tineti cont insa ca al nostru cuptor e nebun si arde orice. Deci au stat 15 minute, cu apa in tava de sub.

Briose cu banane si caramel - crazystuffinhere
Deja arata minunat si ma abtin cu greu sa nu mananc macar una asa fierbinte!!


Pregatim si glazura, amestecand continutul plicului cu 5-6 lingurite de apa calduta.

Briose cu banane si caramel - crazystuffinhereBriose cu banane si caramel - crazystuffinhere
Textura perfecta este asta.
.


Atunci cand briosele sunt relativ reci, nu e obligatoriu sa fie reci de tot, luam una cate una si o glazuram, adica o trecem usurel prin glazura. Putem face asta si cu lingurita, dar mie mi se pare ca arata mai natural asa.

Briose cu banane si caramel - crazystuffinhere


Arata minunat, nu-i asa? 🙂 Incercati-le si voi! Cea mai buna idee pentru un weekend friguros de toamna..

Va pup!

Advertisements

2 thoughts on “Briose cu banane si glazura de caramel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s