Briose cu morcov si crema de unt

Briose cu morcov si crema de unt

Din patru in patru zile avem o zi de carbohidrati in dieta, adica o “cheat day” in care vom face o prajitura de casa. 🙂 Desertul de astazi consta intr-o tava aburinda de briose cu morcovi, pe care le vom imbraca in crema de unt cu vanilie. Decorul va fi unul inspirat de vremea de afara, sau macar de cum mi-as dori eu sa fie vremea de afara, pe cat posibil (inca invat si-mi place la nebunie!).

Briose cu morcov si crema de unt
Pentru inceput trebuie sa stiti de ce aveti nevoie pentru aceasta reteta, asa ca lista de ingrediente este:

  • 3 cani de morcov ras
  • 1 1/2 alune pisate
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 1/2 cani zahar tos
  • 4 oua medii spre mari
  • 300 ml ulei de floarea soarelui

Pentru crema de unt veti avea nevoie de:

  • 200g unt
  • 450g zahar pudra
  • 1 esenta de vanilie/1 lingurita de extract de vanilie
  • 2 linguri de lapte
  • colorant alimentar (optional)
  • decoruri (optional)

Pentru inceput, radem morcovii pe razatoarea mica si ii punem deoparte.

Briose cu morcov si crema de unt


Batem zaharul (o cana si jumatate) cu cele 4 oua pana cand obtinem un amestec fin si omogen. Nu uitati sa folositi intotdeauna aceeasi cana pe toata durata retetei, pentru a nu face confuzii in ceea ce priveste masurile. O cana obisnuita are aproximativ 225g. Adaugam si uleiul si mixam in continuare.

Briose cu morcov si crema de unt


Adaugam si morcovii si amestecam incet pana cand se incorporeaza complet.

Briose cu morcov si crema de unt


Am ajuns la partea uscata. Punem o sita deasupra unui bol si cernem faina, bicarbonatul, praful de copt, sarea si scortisoara si amestecam cu un tel pentru a aduce totul la aceeasi culoare.

Briose cu morcov si crema de unt


Noi am ales sa folosim alune nesarate pentru aceasta reteta, dar trebuie sa stiti ca o puteti face si cu migdale sau nuci. Daca le cumparati crude, asa cum am facut noi, trebuie mai intai sa le coaceti la foc mic pentru cateva minute.

Briose cu morcov si crema de unt
Le puteti pisa intr-un robot de bucatarie sau intr-o punga cu un facalet, asa.

Briose cu morcov si crema de unt

Sau cu un ciocan de batut snitele, asa.

Briose cu morcov si crema de unt


Dupa ce le-ati pisat bine le adaugati si pe ele in bolul cu ingrediente uscate si amestecati.

Briose cu morcov si crema de unt


Adaugam treptat ingredientele uscate peste amestecul lichid cu morcovi si mixam incet pana cand obtinem o coca aproape lichida si destul de nepromitatoare pentru inceput. Va asigur ca o sa iasa cele mai frumoase briose cu morcovi, pana la sfarsit. Pentru a coace briosele aveti nevoie de niste forme de silicon sau o tava de briose, dar si de niste chese (hartii pentru briose). Nu puneti coca direct in chese, pentru ca se vor pleosti (va zic din proprie experienta, am patit asta foarte de curand, din necunostinta de cauza).

Briose cu morcov si crema de unt
Briose cu morcov si crema de unt
O sa va murdariti, dar nu intrati in panica! Stergeti frumusel formele sau tava si bagati-le in cuptor, la 170 de grade pentru aproximativ 20-25 de minute.


Voila! Frumoase, coapte si pufoase! Sa nu va speriati ca sunt prea moi, ele sunt doar incredibil de pufoase si se topesc in gura. Le lasam la racit si facem crema de unt.

Briose cu morcov si crema de unt


Crema de unt se face foarte simplu. Va voi arata fiecare pas intr-o postare viitoare, cu poze pentru fiecare pas. Momentan trebuie sa stiti ca orice cantitate de unt ati alege, el se bate simplu cu mixerul pentru aproximativ 5 minute pana devine pufos, dupa care i se adauga zaharul pudra in doua transe. Dupa a doua transa de zahar, adaugati 2 linguri de lapte si vanilia. Dupa ce ati amestecat bine si ingredientele lichide, adaugati si colorantul, daca este cazul si bateti compozitia pana cand nu mai simtiti textura zaharului. Cam asta este crema de unt!

A venit momentul decoratului! Aici va puteti folosi de un pos sau de o punga rezistenta taiata la capat. Eu nu am cine stie ce posuri si varfuri de decorat, dar ma descurc cum pot cu setul asta de plastic si cu pungile astea pentru congelator de la Kaufland.

Briose cu morcov si crema de unt


Pentru un plus de culoare, va puteti folosi de decoruri pentru prajituri, bomboane sau biscuiti, orice va place voua mai mult. Eu mai am decoruri de la Dr. Oetker si le folosesc de fiecare data cu mare placere!

Briose cu morcov si crema de unt
Briose cu morcov si crema de unt

Rezultatul meu e asta. Voi cum ati ales sa le ornati?

Va pup!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s