Gazpacho pentru Elif

Acum ceva timp, am luat la pachet pentru pauza de pranz o portie de Gazpacho. Colega mea Elif a remarcat-o si mi-a cerut reteta, iar eu i-am promis ca i-o voi scrie aici, dar din pacate am reusit sa i-o scriu doar pe Skype. 🙂 Aflandu-ne in plin post si pentru ca vreau totusi sa ma revansez si fata de ea, va voi prezenta astazi reteta mea preferata de Gazpacho – o supa spaniola rece, fara fierbere, pe baza de legume, de o prospetime incredibila!


Gazpacho este ideala pentru sezonul cald, deoarece se mananca rece, dar dat fiind faptul ca ne aflam in cea de-a patra zi de dieta, care e all raw, am decis sa o gatim chiar si astazi, in prima zi de primavara. Pentru aceasta supa fara fierbere veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1 kg de rosii foarte coapte
  • 3 castraveti medii
  • 1 ardei mediu (orice culoare)
  • 1/4 ceapa
  • 1 catel usturoi (sau mai multi, dupa gust)
  • 2 felii de paine (puteti folosi paine mai veche)
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de otet alb/balsamic
  • 1 lingurita de sare
  • 1 pahar de apa

Gazpacho - supa rece fara fierbere


Retineti faptul ca aceasta reteta este una foarte usor de adaptat, deci porniti la drum calculand proportiile dupa numarul de persoane care urmeaza sa o savureze. In general, rosiile predomina.

Gazpacho - supa rece fara fierbere


Se curata si se taie legumele cubulete mari.

Gazpacho - supa rece fara fierbere


Se pun intr-un bol impreuna cu o parte din apa si se paseaza cu un mixer vertical sau cu un robot de bucatarie. Nu puneti toata apa de la inceput pentru ca supa trebuie sa fie cremoasa.

Supa rece Gazpacho - fara fierbere
Daca doriti ca supa sa fie mai subtire, mai adaugati apa spre sfarsitul mixarii.


Cand ati ajuns la consistenta dorita (unora le place mai subtire, altora mai groasa, altora mai rustica, mai fina, voi stiti cel mai bine!), adaugati ulei de masline, otet si sare dupa gust si mai mixati putin.

Gazpacho - supa rece fara fierbere


Optional, puteti strecura supa printr-o sita, daca vreti ca aceasta sa fie foarte fina. Daca vreti sa o serviti mai rustica, sariti peste acest pas.

supa fara fierbere Gazpacho.jpg

Gazpacho – supa rece fara fierbere


Nu fierbeti supa! Aceasta se serveste foarte rece, spaniolii o savureaza chiar si cu cuburi de gheata. Pentru decor puteti folosi putin ulei de masline si niste ceapa verde tocata marunt.

Gazpacho - supa rece fara fierbere

Speram sa va placa reteta si sa o incercati. Asteptam sa ne spuneti cum vi s-a parut. 🙂
Va pupam!

P.S. Nu va lasati pacaliti de vremea de afara, Gazpacho este o supa de vara, dar nimic nu ne impiedica sa o savuram in orice anotimp.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s