Tagliatelle cu prosciutto si mac

Stiti momentul acela cand ai de toate dar nu ai de fapt nimic in frigider? Ei bine, asta traiam eu atunci cand am incercat aceasta reteta! De ce mac si de ce prosciutto? Pai pentru ca am ramas cu jumatate de punga de mac de la Tortul cu mac si mandarine al divei Cristina Toth (Multumesc pentru reteta! Divin!) si pentru ca-mi place prosciutto de mor si incerc sa nu-l mai mananc gol, pentru ca nu am rabdare sa mai stau sa-l gatesc (cand el e atat de buuun gol).

Tagliatelle cu prosciutto si mac
Asadar, pentru doua portii de tagliatelle cu prosciutto si mac, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1 folie de prosciutto crudo
  • 2 linguri de seminte de mac
  • 2 maini de tagliatelle din grau dur de la Baneasa
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 cana de vin alb
  • 1/2 cana de lapte batut/iaurt/ce aveti prin frigider
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 2 linguri de smantana/iaurt gras
  • 4 linguri de parmezan/cascaval ras
  • sare
  • piper
  • zeama de la 1/2 de lamaie

Intr-o tigaie destul de marisoara incalzim untul intr-o lingura de ulei de masline. Adaugam si ceapa rosie taiata marunt si o calim timp de doua minute, pana cand se inmoaie putin. Presaram deasupra semintele de mac, amestecam si calim inca 3 minute, pana cand devine aurie.

Tagliatelle cu prosciutto si mac ceapa si macul


Dupa ce luam o gura de vin din pahar (trebuie sa il gustam, doar nu o sa otravim pe cineva, nu?), il turnam peste ceapa si gatim cam cinci minute, pana cand tot lichidul se evapora. Adaugam si laptele batut amestecat cu smantana si fierbem incet, pana cand sosul scade, cam sapte minute.

Tagliatelle cu prosciutto si mac vin si iaur


Intre timp fierbem tagliatellele conform instructiunilor de pe pachet, in apa sarata. Dupa ce ele sunt fierte perfect al dente, nu le strecurati toata apa. Pastrati putina si turnati-le peste sos.

Tagliatelle cu prosciutto si mac vin si iaur


Urmatorul pas este sa adaugati prosciutto, parmezanul, zeama de lamaie, sarea si piperul in sos. Amestecati totul, si adaugati si pastele cu putina apa fiarta daca vi se pare ca sosul nu este destul de subtire si serviti-le fierbinti.

Tagliatelle cu prosciutto si mac prosciutto si branzaTagliatelle cu prosciutto si mac prosciutto si branza


Pentru mine personal au fost o surpriza extrem de placuta! Astept sa le incercati si voi si sa imi spuneti ce parere aveti.

Tagliatelle cu prosciutto si mac prosciutto si branza
Va pup!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s